Powered By Blogger

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δημήτρης Κάρναβος: Ένα μέλλον για τις Τζιτζιφιές. Να μην χάσουμε την ευκαιρία για την Καλλιθέα


Δημήτρης Κάρναβος: Ένα μέλλον για τις Τζιτζιφιές. Να μην χάσουμε την ευκαιρία για την Καλλιθέα

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου με θέμα «ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ» όπου συζητήθηκε το θέμα της ανάπλασης της παραλίας.
Στη συζήτηση μίλησαν οι:
Δημήτρης Κάρναβος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ»
Βίκυ Τριβιζά, εκπρόσωπος μελετητών του έργου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης
Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, τ. Σύμβουλος Κοινοπραξίας για την ανάπλαση προσόψεων του Δήμου Αθηναίων
Αλέξανδρος Καλόμοιρος, Mέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εταιριών Συμβούλων Management
Στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Κάρναβος μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Η ανάπλαση της παραλίας είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καλλιθέα. Να μην την χάσουμε ! Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, οι Καλλιθεάτες θα μπορούν να κολυμπήσουν στην παραλία τους. Δημιουργούνται προοπτικές για χιλιάδες νέες θέσεις  εργασίας.
Θα έχουμε μια από τις ωραιότερες παραλίες στη Μεσόγειο.

Αυτή τη στιγμή γίνεται το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού στην Ευρώπη και αυτό είναι στην πόλη μας, και ειδικότερα στις Τζιτζιφιές: Η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή και η Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη αλλά και η ανάπλαση της παραλίας που έχει ήδη δρομολογηθεί  θα κοστίσουν περίπου 1 δις ευρώ.

Πήραμε την πρωτοβουλία για αυτή τη δημόσια εκδήλωση, εδώ στις Τζιτζιφιές, γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπλαση της παραλίας πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί. Είναι αναπόσπαστο  κομμάτι του όλου έργου που γίνεται στην πόλη μας. Άλλωστε, δικαίως έχει χαρακτηριστεί  ως δίδυμο έργο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα έργο εξωστρέφειας για την οικονομία  και τον πολιτισμό μας και η παραλία αποτελεί τη γέφυρα μας προς αυτό. Ταυτόχρονα, η ποιότητα ζωής ολόκληρης της Καλλιθέας και ειδικά των Τζιτζιφιών εξαρτάται από την παραλιακή ζώνη που αυτή τη στιγμή είναι αναξιοποίητη.

Είναι κρίμα να είμαστε τόσο κοντά στη θάλασσα και να μην έχουμε οργανωμένη και όμορφη παραλία.
Γι αυτό πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Πριν από ένα μήνα ανησυχήσαμε με την είδηση ότι το έργο πιθανώς να μην περιληφθεί στο ΕΣΠΑ   όμως ακολούθησε η καθησυχαστική παρέμβαση του πρωθυπουργού . Εμείς είμαστε εδώ και παρακολουθούμε στενά και παρεμβαίνουμε αποφασιστικά στις εξελίξεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο.”

Ο κ. Κουτσουμπέλης παρουσίασε τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπλαση των προσφυγικών κατοικιών στις Τζιτζιφιές. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο επιτυχημένο παράδειγμα αναπλάσεων προσόψεων του Δήμου Αθηναίων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πως μπορεί να υλοποιηθεί στην Καλλιθέα.
O κ. Καλόμοιρος ανέφερε: «Πυρήνας για την ανάπτυξη της Αθήνας η ανάπλαση της παραλίας. Πρέπει να μπει οπωσδήποτε στα ευρωπαϊκά προγράμματα»

Παρέμβαση έκανε η κα Πιξοπούλου, πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΩΝ» «Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να κάνουμε την πόλη μας, την Καλλιθέα μας, μια πόλη μουσικής και πολιτισμού, μια γέφυρα της Ελλάδας με την Μεσόγειο.»

Eπί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κ. Πασχάλης Τόνιος, συνθέτης, ερμηνευτής και καλλιτεχνικός διευθυντής.

http://www.neapoli-kallitheanews.blogspot.gr/2014/02/blog-post_191.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου