Powered By Blogger

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Θεοκλήτη Μεσουρίδου: Στις 8 Μαρτίου οι γυναίκες θυμόμαστε! Τα δικαιώματα μας, τα κερδίζουμε!


Θεοκλήτη Μεσουρίδου: Στις 8 Μαρτίου θυμόμαστε! Τα δικαιώματα μας, τα κερδίζουμε!

 
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Mαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η  Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται  από το 1975  υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Οι πολιτικές των μνημονίων αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, και ακυρώνουν παροχές όπως τα νοσήλια στα δημόσια μαιευτήρια. Οι όποιες κοινωνικές δομές υπήρχαν καταργούνται, όπως, η βοήθεια στο σπίτι, υποβαθμίζονται ή και δεν επαρκούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ολοήμερα σχολεία, δομές που ανακούφιζαν κατά κάποιο τρόπο τις γυναίκες.

Στις 8 Μαρτίου, όπως και κάθε μέρα, οι γυναίκες αγωνίζονται, για πλήρη εργασία με ασφάλιση, ίσα δικαιώματα για όλες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, για το δικαίωμα στη δωρεάν αντισύλληψη, για το δικαίωμα στη δωρεάν  γέννα, ενάντια  στις διακρίσεις με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Επίσης αγωνίζονται,  για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για δημόσια νοσοκομεία και μαιευτήρια, για προστασία της μητρότητας, και βεβαίως για επιδόματα τοκετού, και άλλα αναλόγου σημασίας μέτρα που αφορούν όλες τις γυναίκες.

Κι όμως, παρά τις επιθέσεις, οι γυναίκες είναι αποφασισμένες να αντισταθούν στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους.

 
Στις 8 Μαρτίου θυμόμαστε! Τα δικαιώματα μας, τα κερδίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου