Powered By Blogger

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο

Δέκα χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση του Ιδρύματος (ΙΣΝ), πως σκοπεύει να προβεί σε μία μεγάλη δωρεά, για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έφτασε η στιγμή  της πρόσκλησης στο Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ), να παραλάβει το έργο και να το λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας.

Έως τον Φεβρουάριο του 2017, θα έχει οριστεί το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως ο οργανισμός ΚΠΙΣΝ ΑΕ έχει την ευθύνη της διαχείρισης όλων των εγκαταστάσεων, της λειτουργίας του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, καθώς και της διοργάνωσης πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ.
Ο οργανισμός ΚΠΙΣΝ ΑΕ εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Το ΔΣ της ΚΠΙΣΝ ΑΕ θα είναι επταμελές, με δύο έως τρία από τα μέλη του να προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενώ θα εκπροσωπείται σε αυτό και ο εκάστοτε Δήμαρχος Καλλιθέας. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ θα διορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2017, οπότε και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή παράδοσης, το ΚΠΙΣΝ, ένας ζωντανός οργανισμός ανοιχτός σε όλους, θα παραδώσει τα κλειδιά στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους σημερινούς και μελλοντικούς επισκέπτες του.

Στον χώρο του Ιπποδρόμου Καλλιθέας έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο πολιτισμού.

Θυμάσαι τον Ιππόδρομο του Φαλήρου (Καλλιθέας);


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου